25. januar 2022
Helt nyt og gratis tilbud i sundhedsordningen – Nu kan du tale med en psykolog via video
Samtalerne foregår online, og der er endda også åbent om aftenen. Læs om tilbuddet her.
Anders Reinholdt Jonssen

Det kan for mange være grænseoverskridende at tage skridtet til at tale med en psykolog. For er mit ’problem’ overhovedet stort nok til det?


Det korte svar er, at der ikke er nogle problemer, der er for små. Og nu er det endda blevet endnu lettere at tage skridtet med en online psykolog i sundhedsordningen.

Det betyder, at du nemt og hurtigt og i trygge rammer hjemme fra stuen kan få en samtale med en psykolog.

Ordningen er gratis, og der også åbent både om aftenen og i weekenden. Samtalen vil foregå online, og så vil psykologen være med på video, så I kan se hinanden, mens I taler sammen.

Hvad kan online psykolog hjælpe dig med?
Der kan være mange grunde til at tale med en psykolog. Du kan eksempelvis få hjælp, hvis du:
  • har svært ved at sove
  • har lyst til at trække dig fra sociale ting og undgå andre mennesker
  • er rastløs eller føler dig deprimeret
  • føler dig presset på arbejdet eller derhjemme.
Måske har du kun lyst til at tale med psykologen én gang. Det er helt op til dig. Har du brug for flere snakke, planlægger du det sammen med psykologen. Du behøver ikke tale med din egen læge først, og din kontakt til psykologen er naturligvis fortrolig.

Tal med en psykolog i dag eller bestil en tid
Du kan bestille en tid hos en online psykolog på pension.dk/sundhed eller i PensionDanmarks app ”Din Pension”. Du kan også vælge at tale med en psykolog hurtigst muligt. Online-muligheden har åbent alle hverdage kl. 8-21 og i weekender og på helligdage kl. 9-17.

Du skal regne med, at samtalen med psykologen kan vare op til 45 minutter. Derfor er det en god idé at være et sted, hvor du kan tale privat og ikke bliver forstyrret undervejs.

Foto: PensionDanmark/Ursula Bach
Foto: Ursula Bach