24. januar 2022
Tæt på et af de største spirende stjerneskud i Danmark: ”DFKF hjalp min karriere på vej”
Hun er frisør i en af de mest anerkendte saloner i København. Hun bliver hyret til at være stylist både af magasiner og til modeuger. Og så er 30-årige Amalie Holmqvist også medlem af DFKF. Og det er der en helt bestemt årsag til.
Anders Reinholdt Jonssen

Med vilje kommer man altid langt. Det gælder især for 30-årige Amalie Holmqvist, der er drevet af at ville. Hele tiden at ville lære. Men selvom CV’et allerede tæller opgaver for nogle af de største magasiner og modebrands, så har hun stadig fødderne solidt plantet på jorden.


Amalie Holmqvist er nemlig lige dele ydmyghed, grundighed og en nysgerrighed på hele tiden at blive bedre og udvikle sig både som frisør og menneske.

DFKF hjalp det hele godt på vej
For efterhånden mange år siden havde hun ikke set, at hun skulle være nået dertil, som hun er i dag, men et internationalt kursus var med til at inspirere Amalie.

”Som helt ung vandt jeg et rejselegat med DFKF. Det brugte jeg på et ophold i London, som endte med at gavne mig meget. På den måde kan man godt sige, DFKF hjalp min karriere på vej”, siger Amalie Holmqvist og griner lidt.

Klipper side om side med topfrisører
DFKF møder hende midt i hjertet af København i salonen Søren Hauch, hvor Amalie klipper, når hun ikke har travlt med stylistopgaver sammen med Marianne Jensen. To anerkendte topfrisører, som hun nu arbejder side om side med.

”Det er jeg meget taknemlig for. Det giver mig utroligt meget, og det giver mig også en varieret hverdag, som jeg sætter stor pris på. Samtidig føler jeg, jeg altid er under udvikling, og det sætter jeg meget højt”, siger Amalie Holmqvist.

Derfor er hun både efterspurgt og flittigt brugt, når der skal hyres stylister, og stamkunder hos Søren Hauch kommer gang på gang igen.

”Jeg elsker at være frisør”, siger hun.

Og når man elsker noget, så bliver man tit også rigtig god til det, man elsker.

Vigtigt at være en god rollemodel
Som ungt spirende stjerneskud er det derfor også samtidig vigtigt for Amalie at være en god rollemodel. Specielt for de helt unge frisørspirer, der drømmer om at blive den næste Amalie, Marianne eller Søren.

”Derfor bliver jeg nødt til at sige til – specielt de unge – at det er bare så vigtigt at være medlem af DFKF. Det har jeg selv været, siden jeg begyndte i lære som frisør. Og det har været godt et par enkelte gange, hvor jeg havde brug for et par simple råd, men det vigtigste er, at en fagforening sikrer de basale grundrettigheder og ens overenskomstmæssige løn. Og man ved aldrig, hvornår man kan have brug for sin fagforening”, siger Amalie.

”Og så kan det jo altså være, man er så heldig at få et rejselegat, der kan gavne ens karriere”, siger hun og smiler.

Vil du vide mere om, hvad det vil sige at være medlem af DFKF, så kan du enten ringe til os eller kontakte os via formularen her

Foto: Anders Reinholdt Jonssen
Anders Reinholdt Jonssen