13. december 2021
Få mest muligt ud af din pension: Sådan justerer du på risikoen i din pensionsopsparing
Din pensionsopsparing i PensionDanmark bliver investeret med forskellig risiko afhængig af din alder. Se, hvor meget – og se, hvordan du selv kan justere risikoen lige her.
Anders Reinholdt Jonssen

Din pensionsopsparing bliver investeret for at give mest muligt afkast over tid. Men ved du, hvordan den bliver investeret? Og at du også selv kan være med til at bestemme din egen risiko?

PensionDanmark har en række eksperter, som investerer din pension og dine penge i mange forskellige aktiver for at sprede din risiko og skabe det bedst mulige afkast, så du kan få mest muligt udbetalt, når du skal på pension.

Som ung bliver cirka 60 procent automatisk investeret i aktier, da de typisk har større risiko og giver et højt afkast over tid.

I takt med at du bliver ældre, nedsætter PensionDanmark automatisk din investeringsrisiko. Det betyder, at investeringer med en højere risiko som aktier gradvist erstattes af mere stabile investeringer som obligationer, ejendomme og infrastruktur. 

Du kan dog også vælge selv at være med til at bestemme, hvordan din opsparing skal investeres. Enten ved at investere med en højere eller lavere risiko, eller ved selv at vælge, hvilke puljer du vil investere i.

Risiko og afkast hænger sammen, og vælger du en højere risiko, kan du opleve større udsving i din pensionsformue end ellers.

Og husk: Din opsparing kan uanset din risikoprofil både stige og falde fra år til år. 

Du kan justere din risiko i pensionsopsparingen ved at logge ind på pension.dk eller på PensionDanmarks app.

Foto: PensionDanmark

Du kan justere risikoen i din pensionsopsparing. Foto: PensionDanmark