13. december 2021
Drømt om at arbejde i filmbranchen? Nu kan du komme på kursus som film-stylist
Syddansk Erhvervsskole lancerer i samarbejde med FilmFyn et helt særligt AMU-kursus som filmstylist for uddannede frisører. Læs om, hvad du kan lære på kurset her

Anders Reinholdt Jonssen

Hvad er film og filmproduktion? Hvilken kontekst arbejder man i som filmstylist? Og hvad kræver det af samarbejde og kommunikation?

Alt det, og det håndværksmæssige kan du som uddannet frisør nu stifte bekendtskab med, når Syddansk Erhvervsskole til januar lancerer et helt nyt efteruddannelseskursus for uddannede frisører. 

Kurset bliver et AMU-kursus af halvanden uges varighed, hvor du blandt andet kan lære at læse et manuskript, en produktionsplan og en dagsplan.

”Kursisterne skal arbejde med samarbejdet om at skabe filmkarakterer, men også med, hvordan man vedligeholder karakterer, makeup og farver, når det for eksempel regner. Vi har også fokus på registrering. Hvordan så de forskellige karakterer ud, da scenen sluttede, hvis nu scenen skal tages om. Altså alt det håndværksmæssige i forhold til at være filmstylist”, fortæller Lene Rømer fra Syddansk Erhvervsskole.

Hun er lærer og initiativtager til det nye AMU-kursus, og så har hun også selv været stylist på flere film og tv-serier som Kapgang, 1864, Antboy og Arvingerne.

På AMU-kurset kommer du også til at lære om begreber i filmbranchen, om hvordan man opfører sig på et filmset, og hvad der reelt er en stylists arbejdsopgave på en filmproduktion.

Som uddannet frisør har du ifølge overenskomstens paragraf 28 mulighed for at komme på et selvvalgt AMU-kursus med løn, hvis du arbejder under DFKFs overenskomster, hvor din arbejdsgiver bliver dagpengerefunderet.

Du finder AMU-kurset som film-stylist via linket her, hvor du også kan læse mere om det hele. Der er kursusstart den 17. januar.

Foto: Andreas Bastiansen
Foto: Andreas Bastiansen