17. september 2021
Gælder mine forsikringer i pensionsordningen stadigvæk, selvom jeg er uden job?
Hvordan er det egentlig med sundhedsforsikringer som eksempelvis kritisk sygdom, hvis man er uden job? Få gode råd og vejledning lige her.

Anders Reinholdt Jonssen

Hvis du mister dit arbejde, har du fortsat alle dine forsikringer gennem pensionsordningen i PensionDanmark. Det kan dog være en god idé at forlænge forsikringerne.

Din pensionsordning i PensionDanmark består af en opsparing og en række forsikringer, som giver dig økonomisk tryghed. Typisk er du forsikret i tilfælde af kritisk sygdom, førtidspension, ressourceforløb, fleksjob og død. Desuden har du som oftest en sundhedsordning, hvor du blandt andet kan få behandlinger hos en fysioterapeut eller kiropraktor.

Du er typisk forsikret i 12 måneder efter, at indbetalingerne fra din arbejdsgiver er stoppet. Efter de første 12 måneder kan du forlænge forsikringerne, så du samlet er forsikret i op til 60 måneder eller fem år efter, at du er stoppet med at indbetale til pensionsordningen. Udgiften til forsikringerne bliver trukket fra din opsparing i pensionsordningen.

Det kan være en god idé, at du beholder din forsikringer, så længe du ikke har forsikringer andre steder. Forsikringerne er nemlig en god tryghed, som kan støtte dig økonomisk, hvis du eksempelvis får en kritisk sygdom, eller de kan hjælpe din økonomi hver måned, hvis du kommer på førtidspension.

Du kan altid tjekke, hvordan du er forsikret via din pensionsordning PensionDanmark ved at logge ind pension.dk. Du kan også få et overblik over dine forsikringer via PensionDanmarks app, der kan hentes i App Store eller i Google Play.

Foto: Pexels