22. marts 2021
Reportage fra Klippeøen: Sådan er det at være i gang igen og fikse folks hjemmeklip
På Bornholm er der igen gang i saks, trimmer og kam. Men hvordan er det egentlig at være i gang igen? Vi snakkede med frisør Lisbeth Jensen fra Salon Klip & Z, der både har modtaget glade kunder, vildmænd og blomster i salonen i Rønne. Alt er dog ikke lutter smil. En kunde var nemlig lige pludselig falsk positiv. Og den slags sætter tanker i gang. ”Det er psykisk hårdt hele tiden at vide, at om fem minutter kan du være i karantæne”, fortæller hun.

Fremvis en negativ corona-test, og få adgang til at blive studset. Klippeøen Bornholm var den første i landet til igen at få åbnet frisørsaloner, og det har Lisbeth Jensen fra Salon Klip & Z generelt været virkelig glad for.

”Det er dejligt at være i gang og få en rigtig hverdag. Se kunderne. Dem har jeg savnet meget”, fortæller Lisbeth Jensen.

Og noget tyder på, at hendes kunder også har savnet hende. Flere er i hvert fald kommet med både blomster og chokolade sammen med deres negative corona-test til salonen i Rønne. Det gør den 40-årige frisør ekstra glad for sit arbejde. Alligevel har hun haft lidt ekstra travlt med at få ordnet specielt folks hjemmeklip.

”Der er altid nogle, der lige får klippet lidt her og der. Nogle meget, andre lidt. Så retter vi lige til”, fortæller hun og fortsætter:

”Andre igen ligner nærmest vildmænd, fordi håret er blevet så langt. Der er der nogle, hvor vi har brugt det længere hår til at skabe en ny lang frisure, mens andre bare har fået klippet det hele af”, siger Lisbeth Jensen.

Hun er glad for systemet med, at man skal fremvise en negativ corona-test, men det kan også være hårdt at gå på job og vide, smitten er i samfundet.

”Vi havde en kunde, der heldigvis viste sig at være falsk positiv. Det skabte lidt panik og fik mig til at tænke på, at det er psykisk hårdt hele tiden at vide, at om fem minutter kan du være i karantæne bare fordi, du går på job”, siger hun.

Lisbeth Jensen, Salon Klip & Z. Foto: Privat
Lisbeth Jensen klipper  Klippeøen Salon Klip & Z i Rønne. Foto: Privat