10. december 2020
Kandidat til stor pris: Marina har landets bedste læreplads
”Mange elever vasker bare håndklæder og hår det første år”, fortæller 20-årige Marina Garcia Andreasen. Hun fik dog saksen i hånden med det samme. Og nu har hun papir på, at hun har landets bedste elevplads som frisør. Faktisk er elevpladsen så god, at Marinas salon var snublende tæt på at vinde den store og ærefulde pris som Årets Læreplads 2020.

Af Anders Reinholdt Jonssen

Hun var ramt på både selvtillid og troen på egne evner midt i de bedste teenageår. Men så fik Marina Garcia Andreasen elevplads hos Klippesmedien i Skovlunde. Det blev et vendepunkt for den nu 20-årige frisør.

”Endelig var der nogen, der troede på mig. Og det blev til nogle fantastiske år med verdens bedste læreplads, chef og kollega. Jeg havde hørt fra mange, at man det første år som elev bare skulle vaske håndklæder og vaske hår. Men ikke her. Her fik jeg ansvar med det samme. Det fik mig til at vokse”.

Sådan lyder det blandt andet i Marinas indstilling af Klippesmedien i Skovlunde som Årets Læreplads 2020.

Marina Garcia AndreasenAnsvar er vigtigt
Det er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab, der hvert år uddeler den ærefulde pris. Og her endte Klippesmedien med at dele andenpladsen som årets læreplads med Lego, kun slået af plast-producenten Faerch. Det giver altså Marina landets bedste elevplads som frisør. Og det er hun stolt af.

”Jeg er så glad for den anerkendelse af min chef og salonen”, siger Marina til DFKF.

Hun er overbevist om, at det som frisørelev er vigtigt at få en masse ansvar. For med ansvar vokser man også.

”Det har der været plads til i Klippesmedien. Jeg har haft det supergodt og fået lov til at udvikle mig”, fortæller Marina.

Troen på egne evner blev vendt
Der har udover klipninger specielt været fokus på farveteori i hendes elevtid. En retning, hun selv ønskede at gå i.

”Jeg har fået masser af sparring og feedback, så jeg hele tiden kunne blive bedre. Jeg har også været med inde over beslutninger, og både min chef og kollega har altid været gode til at rose og bakke op”, siger hun.

Det har været med til at vende troen på egne evner.

”Det har betydet, at jeg er blevet rigtig god til mit fag. Jeg har fået meget mere selvtillid. Også i det private”, siger hun.


Foto: Klippesmedien

Kandidat til stor pris: Marina har landets bedste læreplads