13. oktober 2020
Man kan gå til Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund, når arbejdsgiver ikke betaler til pensionsordningen
Og det kan man ikke blive opsagt for. Sabrina bad om hjælp fra Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund, fordi indbetalingerne til pensionsordningen stoppede.
Anders Witsel

“Min oprindelige henvendelse drejede sig om, at min arbejdsgiver havde ændret sin enkeltmandsvirksomhed til et anpartsselskab. I den forbindelse blev alle medarbejdere kontaktet af Pension Danmark, som informerede os om, at indbetalingerne fra arbejdsgiver var stoppet.
Derfor kontaktede jeg min fagforening, som kontaktede min arbejdsgiver og så blev jeg opsagt samme dag.“

Det har Afskedigelsesnævnet nu vurderet til at være en groft usaglig opsigelse, og det udløser en erstatning på 20.000 kroner til Sabrina.

Sagen har varet i 2,5 år, fordi arbejdsgiveren nægtede at anerkende, at han var omfattet af overenskomsten efter, han havde meldt sig ud i 2007. I mellemtiden er arbejdsgiveren gået konkurs og Sabrinas erstatning skal derfor søges gennem Lønmodtagernes Garantifond.

“I starten var det uudholdeligt, at processen gik så langsomt og at min arbejdsgiver fik lov til at trække det i langdrag. Til sidst var det bare befriende at vide, at nu kunne han ikke trække den længere, og jeg vidste, at der snart ville være en afslutning. Det er en fantastisk følelse, at det endelig er afsluttet, at jeg har fået medhold, og at der er andre, som kan se, at den opsigelse er skrevet i affekt og ikke har noget med mit arbejde eller person at gøre.”Sabrina gik til fagforeningen, fordi arbejdsgiveren ikke indbetalte pension. Foto: DFKF

Sabrina