09. oktober 2020
Er der travlt på din arbejdsplads?
I takt med at Covid-19 er blusset op igen, får vi her i forbundet flere henvendelser fra vores medlemmer om, at der er blevet lidt stille ude i salonerne.

Flere ansatte oplever endda at blive sendt hjem, fordi der simpelthen ikke er kunder i salonen.

Som ansat er det vigtigt, at du kender dine rettigheder i forhold til, hvad du har krav på, hvis du skulle blive sendt hjem grundet mangel på kunder.

Hvis din arbejdsgiver ønsker, at du skal afholde feriedage, skal dette altid ske med et varsel på mindst en måned. Det betyder altså, at du ikke kan blive sendt hjem på ferie fra den ene dag til den anden. Skulle du være berettiget til feriefridage efter overenskomstens regler, er det ikke muligt for din arbejdsgiver at pålægge dig at afholde disse.

I det tilfælde, at du bliver sendt hjem, er det derfor meget vigtigt, at du ikke forlader arbejdspladsen uden at få en skriftlig bekræftelse på, at din arbejdsgiver betaler dig fuld løn, selvom du går hjem. Hvis din arbejdsgiver ikke ønsker at give dig fuld løn, skal du i stedet insistere på at blive på arbejdspladsen.

Hvis du står i en situation, hvor du er usikker på, hvad du har krav på, eller hvordan du skal reagere, er det vigtigt du kontakter forbundet, inden du gør yderligere. 


Måske er der så stille på din arbejdsplads, at du er sendt hjem. Foto: DFKF
Har du travlt på din arbejdsplads?