25. maj 2020
Plads til forbedring
Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund foretog en spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med tilbagevenden efter coronahjemsendelserne og fik en masse gode besvarelser retur

I alt fik vi 637 besvarelser på undersøgelsen. Det var et fint antal besvarelser, og flere end vi havde forventet. Besvarelserne kan ses her

 

Som man kan læse handler undersøgelsen meget om tryghed, sikkerhed  og værnemidler.

 

Og netop disse emner er vigtige, fordi alle vores medlemmer er mere udsatte end mange andre faggrupper i og med, at man som frisør eller kosmetiker er så tæt på kunderne.

 

Resultatet af undersøgelsen

De fleste (58%) følte sig trygge ved at vende tilbage den 20. april, men 18,5% følte sig ikke trygge og 23% svarede, at de ikke vidste det. Det vil sige, at 41% ikke umiddelbart følte sig trygge.

 

Til gengæld oplyste flertallet (74%), at de har de nødvendige værnemidler til rådighed, mens 12% oplyste, at de ikke har.

 

Tilsvarende viste besvarelserne, at man har været dygtige til at fjerne blade og magasiner og foretage ekstra rengøring, men kun 44% svarer, at de skifter engangshandsker mellem hver kunde.

 

 

Mest tankevækkende er det, at næsten 50% af besvarelserne på spørgsmålet om der har været indkaldt til personalemøde om håndteringen af corona var negative.

 

Knapt 4% svarede ”ved ikke” til det spørgsmål, og 46% svarede, at de havde været indkaldt til personalemøde.

 

Tankevækkende er det også, fordi meget utryghed kunne have været undgået, hvis man havde fulgt opfordringen fra Erhvervsministeriet (Styrelsen for Patientsikkerhed) om så vidt muligt at inddrage medarbejderne i planlægningen af de konkrete tiltag i forhold til indretningen af arbejdspladsen, ligesom det kunne have været ønskeligt om andre spørgsmål såsom værnemidler mv. havde været drøftet i fællesskab på alle arbejdspladser.

 

Hvis du stadig er utryg

Til dem der i det daglige føler sig utrygge og finder, at virksomheden ikke følger gældende retningslinjer, er der som altid mulighed for at henvende sig til Arbejdstilsynet.

 

Enhver kan henvende sig til Arbejdstilsynet og anmelde forhold, og du kan altid kræve at forblive anonym.

 

Arbejdstilsynets telefonnummer er 70 12 12 88.


Foto: Shutterstock

De fleste følte sig trygge ved at vende tilbage til arbejdet, men der er plads til forbedring.

Undersøgelse om genåbning