21. januar 2020
Lena fik ingen løn, fordi arbejdsgiveren sagde, at hun var ”selvstændig”
Lenas historie er et eksempel på asociale ansættelsesforhold og løndumping. Medlemmet fik hjælp hos Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund.

Et medlem, som vi kalder Lena, var blevet lokket til Danmark med løfte om et job i skønhedsbranchen. Da hun ankom, hed det sig, at hun skulle være ”selvstændig”.


Hun fik så en arbejdsplads i en forretning og gik i gang med at arbejde. Dog måtte hun ikke selv tage imod penge for sit arbejde, og kunderne skulle betale i receptionen. Vores medlem fik ingen betaling.


Efter ca. en måned uden løn måtte hun tage et rengøringsarbejde ved siden af sit arbejde i salonen for overhovedet at kunne få mad på bordet.


Arbejdsgiveren, som til det sidste har hævdet, at Lena var ”selvstændig”, bestemte hendes arbejdstider og tilkaldte hende, når det passede arbejdsgiveren.


Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund gik ind i sagen
Til sidst måtte vores medlem indse, at hun nok aldrig ville få betaling for sit arbejde og henvendte sig i Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund, som rejste krav om betaling. Virksomheden ville ikke betale, så forbundet har via forbundets advokat stævnet virksomheden. Der er nu indgået forlig, så medlemmet har fået betaling.


I Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund er vi meget opmærksomme på social dumping, så hvis du oplever noget lignende, vil vi meget gerne høre fra dig.


Lena er et opdigtet navn. Medlemmet ønsker ikke at få sit navn frem.


Billede: DFKF/JE;SU Graphic Design

DFKF