18. december 2019
Du har ret til at træne til svendeprøve i din arbejdstid
Du skal ikke bruge ferie eller interessetimer, når du skal træne til svendeprøven. Det siger formand for DFKF, Lone Frost.

Fagforeningen bliver af og til kontaktet af elever, der er blevet bedt om at træne udenfor deres normale 37 timers arbejdsuge. Men det kan arbejdsgiveren ikke kræve. 


Når en arbejdsgiver indgår en uddannelsesaftale med en elev, så følger hele pakken med. Arbejdsgiveren har påtaget sig et ansvar for, at eleven får en uddannelse og har derfor også ansvaret for, at eleven kan bestå svendeprøven.


- Det betyder, at træning op til svendeprøven er indeholdt i den ugentlige arbejdstid. Nogle saloner siger til eleven, at de må træne ud over den normale arbejdstid på 37 timer. Men det har de faktisk ikke ret til.  Alligevel får vi henvendelser fra elever, der spørger, om det kan være rigtig, at de skal stå og træne om aftenen, siger formand Lone Frost, DFKF.


- Så hvis din arbejdsgiver siger, at der er for travlt til, at du kan træne til din svendeprøve i din normale arbejdstid, så skal du kontakte os, så vi kan hjælpe dig videre.


Ofte øver eleverne forskellige frisurer på modeller. Billedet her er ikke fra en svendeprøve, men fra Skills 2019.

Ofte øver eleverne forskellige frisurer på modeller. Billedet her er ikke fra en svendeprøve, men fra Skills 2019.