19. november 2019
Er du omfattet af en overenskomst?
Mange arbejdsgiver vil heldigvis gerne have ordnede forhold for deres ansatte og tegner overenskomst, men desværre er det ikke alle arbejdsgivere, der får det gjort. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er omfattet af en overenskomst, så kan du finde svar her.

Du kan se, om din arbejdsgiver er medlem af mesterforeningen/dofk ved at slå op på www.rigtigfrisør.dk


Alle arbejdsgivere, der er medlem af dofk, er omfattet af overenskomsten. Det vil sige, at der skal betales pension, søgnehelligdagsbetaling, løn under sygdom osv.


Herudover findes der en række arbejdsgivere, der HAR været medlem af mesterforeningen, men som har meldt sig ud. Disse arbejdsgivere er også omfattet af overenskomsten. Dem kan du kun få oplysninger om ved at ringe til os.


Tiltrædelsesoverenskomster
Men Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund indgår også såkaldte tiltrædelsesoverenskomster.


Det vil sige aftaler, hvor arbejdsgiveren lover at overholde frisør-/kosmetikeroverenskomsten selvom de ikke er medlem af mesterforeningen/dofk.


Nedenfor kan du finde en liste over arbejdsgivere, der har underskrevet en overenskomst, selvom de ikke er medlem af mesterforeningen.


Hvis du arbejder hos en arbejdsgiver uden overenskomst, men ønsker at være omfattet af overenskomsten, kan du ringe til os, så vi kan tale med dig om, hvad vi kan gøre.


Se listen med arbejdsgivere som har tiltrædelsesoverenskomster


Har du styr på, om din arbejdsgiver har overenskomst?

Foto: Shutterstock

Organiserede arbejdsgivere