Aktuelt

 • Foto: Shutterstock
  20. maj 2021

  Til alle DFKFs frisørelever: Nu kan du melde dig til Randersmesterskabet 2021 online

  I samarbejde med Randers Frisørlaug afholder DFKF et virtuelt Randersmesterskab, hvor elever fra hele landet, som er medlem af DFKF kan deltage, og tilmelding foregår allerede nu.
  Læs mere
 • DFKF har vundet en faglig voldgift. Foto: Julie Dam
  19. maj 2021

  DFKF vinder faglig voldgift: Elever har ret til SH-betaling

  Sidste sommer anlagde dofk en voldgiftssag imod DFKF for at få fjernet en overenskomstbestemmelse om SH-betaling til elever, der afslutter deres uddannelse. Nu har DFKF vundet sagen, og voldgiftsretten fastslår dermed, at elever har ret til SH-betalingen.
  Læs mere
 • Det er snart ferietid. Foto: Pexels
  19. maj 2021

  Faglig guide: Må jeg selv bestemme, hvornår jeg vil holde ferie?

  Sommerferien nærmer sig, men er det mig selv eller min arbejdsgiver, som bestemmer, hvornår ferien skal afholdes? Og hvor længe inden skal vi egentlig have aftalt afholdelse af ferie?
  Læs mere
 • Det er vigtigt at passe godt på hænderne. Foto: Unsplash
  19. maj 2021

  Gode råd: Guide til at passe ekstra godt på dine hænder i en corona-tid

  Som frisør eller kosmetiker er dine hænder mere udsatte end de flestes med det arbejde, vi laver. Og i en tid med corona og endnu hyppigere vask af hænder belaster du dine hænder mere end normalt. Derfor får du her en guide fra Videnscenter for Frisører og Kosmetikere til at passe på dine hænder, så du undgår håndeksem.
  Læs mere
 • Foto: Marcos Louis- Unsplash
  06. maj 2021

  Nu kan du melde dig som delegeret og være med til at bestemme fremtidens arbejdsvilkår som frisør og kosmetiker

  Hvordan ser fremtiden for alle os i frisør- og kosmetikerfaget ud? Og hvordan sikrer vi i fællesskab ordentlige arbejdsforhold, fair løn, gode vilkår for elever og meget andet? Det kan du være med til at definere og bestemme ved at melde dig som delegeret til efterårets delegeretmøde i DFKF.
  Læs mere
 • Få reglerne for arbejdstid i den faglige guide.
  23. april 2021

  Faglig guide: Her er de mest centrale bestemmelser om arbejdstid

  I øjeblikket modtager vi en lang række henvendelser om spørgsmål relateret til arbejdstid. Derfor har vi her i en guide samlet de mest centrale bestemmelser om arbejdstid for dig som kosmetiker eller frisør.
  Læs mere
 • Formand Lone Frost.
  23. april 2021

  Ansvar og tryghed: Derfor er coronapas en god idé

  Nogle synes, det er noget pjat. Andre er glade for det. DFKF mener, coronapasset er en rigtig god idé. Det skaber nemlig tryghed og er en grundpille for, du igen kan gå på arbejde.
  Læs mere
 • Projektet er et tilbud til gravide medarbejdere og deres leder.
  22. april 2021

  Projekt skal reducere sygefravær og skabe bedre trivsel for gravide: Nu kan du komme med

  Er du gravid og frisør eller kosmetiker i Aarhus-området? Så er der et gratis tilbud til dig, der skal øge din trivsel og arbejdsglæde under graviditeten.
  Læs mere
 • Frisør Marianne Jensen
  22. april 2021

  ”Jeg kender ikke nogen frisør, som ikke har haft ondt på grund af dårlige arbejdsstillinger”

  Hårde arbejdsstillinger, der belaster ryg og skuldre, er virkeligheden for mange frisører i Danmark. Konsekvenserne kan være, at frisører forlader faget før tid, og at branchen i sidste ende mister talent og årevis af erfaring. Derfor lancerer Arbejdstilsynet nu kampagnen, Skån din Krop, der skal få et øget fokus på ergonomi og ordentlige arbejdsstillinger.

  Her fortæller ambassadør for kampagnen, Marianne Jensen om, hvordan gode intentioner ofte bliver trumfet af en travl hverdag – og hvordan gode vaner er afgørende for at skåne kroppen og forebygge smerter.
  Læs mere